“Korak prema IT budućnosti: Najbolji učenici Srednje ekonomske škole Livno u posjetu programerskom FEG IT odjelu u Splitu i tvrđavi Klis”

Grupa najboljih učenika Srednje ekonomske škole Livno imala je jedinstvenu priliku posjetiti Split i Klis u sklopu edukativnog putovanja. U pratnji su im bili profesor Slaven Niče i profesorice Ivana Krstanović i Božena Mihaljević. Tijekom ovog putovanja učenici su upoznati s radom programerskog odjela tvrtke Fortuna Entertainment Group u Splitu te su uživali u prekrasnim pogledima s tvrđave Klis.

Prvi dio dana proveden je na tvrđavi Klis, koja se uzdiže iznad Splita i nudi fantastičan pogled na grad, Solin, Klis i okolicu. Uz predivan pogled na panoramu grada, saznali su nešto više o bogatoj povijesti tvrđave, opustili su se uz streličarstvo i uživali uz glazbeni koncert KGD-a Mosor.
Nakon toga grupa se uputila prema sjedištu tvrtke Fortuna Entertainment Group u Splitu. Tamo su upoznati s različitim odjelima tvrtke, kao što su programiranje, baze podataka i digitalni marketing. Stručnjaci ove tvrtke predstavili su učenicima svoje radne procese i podijelili su s njima neka od svojih iskustava. Učenici su zaposlenicima postavljali pitanja, slušali vrijedne savjete o karijeri u IT industriji, a na kraju dobili i poklone od FEG grupacije.
Posjet Splitu i Klisu bio je izvanredna prilika za učenike Srednje ekonomske škole Livno za proširivanje vidika, a sutra neki od njih možda postanu i uposlenici FEG grupacije.